Home About Musicians Concerts Recordings News Guestbook Contact
Gitaarles van John van der Veer
Linker- en rechterhandtechnieken – zowel met de vingers als het plectrum – harmonieleer , toonladdersystemen, timing en toonvorming...

Naim

Engelse NAIM label heeft reeds 1800 cd's verkocht van 'The Ark'!

Nieuw in het theater: "Vertel het me niet"


vertel  

'Een intiem muzikaal avontuur waarin de passie voor de muziek van Harry Bannink en zijn tijdgenoten doorklinkt in de gitaararrangementen van John van der Veer.

De gekte van Ine van Geel maakt iedere tekst van Annie M.G. Schmidt tot een persoonlijk verhaal: vaak teder en ontroerend, maar ook vilein en vlijmscherp, met vuurrode oortjes.

Concertdata en locaties volgen z.s.m.

top
‘Musica Globalista’ - John en Martien in de Pletterij

Martien Keesmaat deelt met John een voorliefde voor het maken van eigenzinnige stukken voor de akoestische gitaar.

Martien houdt zich ook bezig met het oevre van Erik Satie. Hij heeft van deze excentrieke Franse componist onder andere een bewerking voor twee gitaren gemaakt van het fameuze driedelige pianowerk ‘Danses de Travers’.
Naast deze compositie van Satie en één nummer van de 12-snarige gitaarvirtuoos Leo Kottke, zullen Martien en John uitsluitend eigen werk laten horen, als duo, maar ook solo.

Ook wat betreft de instrumenten heeft de avond een primeur. Naast de Sharpach ‘Dolphin Jazz’ speelt John voor het eerst live op zijn Scharpach ‘Flamenco Negra’.

Het concert wordt als beeld en geluid opgenomen en op YouTube gezet. Kom dus allen, luister, klap en ‘bravo!’ van harte mee en participeer in deze historische gebeurtenis!

 

Datum: 11-4-2015
Locatie: Pletterij Haarlem
Entree: €10
Aanvang: 20.30
Zaal open: 20.00


top
Choreografie op '911'

Chieli Munichi

 

Nog een bericht uit New York: choreografe Eva Dean (www.evadeandance.org) heeft haar eigen dansinstituut Eva Dean Dance and Union Street Dance in Brooklyn.

De routinière heeft John van der Veer benaderd voor het gebruik van zijn compositie 911 voor een van haar nieuwe choreografieën. De uitvoeringen zijn in New York, maar als U er op tijd bij bent zijn er vast nog wel kaarten verkrijgbaar.


Top